(P) Cele mai populare instrumente derivate din lume

Opțiuni derivate

opțiuni derivate sistem de acțiune a prețurilor pentru opțiuni binare

Au aparut pe piata tranzactiilor financiare din motive speculative si din dorinta operatorilor economici de a acoperi riscurile comerciale sau financiare ale operatiunilor lor. Cresterea volumului pietei internationale si a instrumentelor derivate a dat nastere la o permanenta diversificare atat de noi instrumente cat si de active.

Instrumente derivate Instrumente Instrumentele financiare derivate sunt instrumente financiare care au la baza pretul inregistrat de un activ suport si asteptarile care exista in privinta acestuia. Activul suport poate fi reprezentat de o marfa petrol, metale, cerealede un instrument financiar actiuni, valute, indici sau alte valori. In aceasta categorie de instrumente regasim contracte forward, contracte futures, optiuni, CFD-uri sau altele. Contractele futures reprezinta o forma standardizata a contractului forward. Prin standardizarea tuturor clauzelor sale si mai ales prin faptul ca pretul este negociat in continuu intre mai multi opțiuni derivate, contractul futures beneficiaza de cea mai mare flexibilitate in utilizare.

In prezent instrumentele derivate se practica pe o gama variata de active cum ar fi: valute, rate ale dobanzii, contracte privind marfuri fungibile metale pretioase, metale industriale, hidrocarburi, bunuri agricole, etcindici bursieri, actiuni, obligatiuni si chiar si alte instrumente derivate.

Principalele instrumente derivate sunt: contractele futures, optiunile, contractele swap si forward. Contractul futures Este un opțiuni derivate financiar prin care cumparatorul este obligat sa achizitioneze un activ iar vanzatorul sa il vanda la un pret si la o data viitoare stabilite in prealabil.

opțiuni derivate opțiune web

Prin incheierea unui astfel de contract cumparatorul isi da acordul sa intre in posesia produsului realizat ulterior. Astfel de operatiuni sunt efectuate de banci si companii, cu scop speculativ sau pentru a diminua riscurile legate de fluctuatiile pretului opțiuni derivate suport.

opțiuni derivate pompa de combustibil binar

De regula si publicul are acces la tranzactionarea de astfel de contacte prin intermediul burselor specializate, mobilul acestuia fiind in general unul speculativ.

Unele contracte au optiunea de livrare fizica a bunului, in timp ce altele sunt decontate in numerar. Optiunile financiare Reprezinta contracte derivate prin care cumparatorul are dreptul, dar nu si obligatia sa isi opțiuni derivate optiunea de opțiuni derivate sau cumparare a activului suport pe o perioada prestabilita.

Derivarea - fabricadestaruri.ro

Exista 2 tipuri de optiuni: Call, care presupune dreptul dar nu si obligatia de a cumpara activului suport la un pret prestabilit, si Put, care presupune dreptul dar nu obligatia opțiuni derivate a vinde activul suport la un pret prestabilit.

Spre diferenta de cumparatori, vanzatorii de optiuni Call si Put au obligatia de a oferi cumparatorulilor activul suport, in conditiile agreate, in cazul in care acesta din urma il opțiuni derivate. Contractul forward Este un contract nestandardizat prin care partile contractante sunt obligate sa vanda, respectiv sa cumpere activul suport un instrument financiar, marfuri, valuta, etc la o anumita data si la un anumit pret convenite in momentul initierii contractului.

opțiuni derivate strategii indicatori opțiuni binare

Spre deosebire de un contract future care este standardizat si care poate fi usor tranzactionat pe o piata secundara, contractele forward nu sunt usor de transferat.

Swap Contract incheiat intre doua parti prin care contractantii se obliga la un schimb de plati.

Din păcate, nu am găsit nimic :(

Printr-un acord swap se stabilesc datele exacte la care vor avea loc aceste fluxuri de bani si modalitatea de calcul. Contractul cel mai frecvent intalnit este contractul prin care una dintre parti accepta plata unei dobanzi fixe in schimbul opțiuni derivate rate ajustabile oferite de alta parta contractanta. Conturi Demo Gratuite.

opțiuni derivate video cu principiul opțiunii binare