Tips&tricks: de ce să investești în conserve premium pentru câini?

Ai un câine pe care îl iubești ca pe un membru al familiei, însă deocamdată nu știi care sunt principalele motive pentru care să îi oferi și hrană umedă, pe lângă bobițele uscate? Acest tip de mâncare este unul preferat de majoritatea animalelor, iar din rândurile ce urmează vei afla și de ce!

Gama de conserve caini pe care o ai la dispoziție este extrem de variată pe piață, așa că indicat este să încerci cât mai multe, pentru a varia alimentația prietenului tău necuvântător!

Conserve câini – o mâncare hidratantă

Pentru început, este bine să știi despre mâncarea umedă că este extrem de hidratantă și sățioasă pentru patrupedul tău. Spre deosebire de boabele uscate, conservele sunt mult mai cremoase ca textură, ajutându-ți câinele să se hidrateze foarte bine chiar și atunci când refuză să bea apă în mod constant. Acest lucru reprezintă un avantaj pentru animal mai ales vara, atunci când temperaturile ating praguri foarte ridicate.

O alimentație echilibrată

Un alt motiv pentru care este recomandat să investești în hrană umedă pentru patrupedul tău este acela că astfel îi oferi o alimentație echilibrată, ce conține atât proteine, cât și vitamine, carbohidrați sănătoși, cât și minerale. Asigură-te, însă, că principalul ingredient folosit este carnea (de iepure, de pui, de vită ori de pește) și că aceasta este completată atent de legume și fructe care vin în sprijinul unei vieți sănătoase pentru câinele pe care îl ai. În acest sens, este recomandat să citești detaliile de pe ambalajul conservelor sau al plicurilor pentru care optezi, iar aici vei găsi toate datele de care ai nevoie.

Prospețime

Spre deosebire de hrana uscată, care este procesată destul de mult până ajunge la câini, cea umedă este mult mai proaspătă. Având în vedere că ea este realizată din carne și legume atent gătite, de preferat este să fii atent la termenul de valabilitate, care este mult mai scurt decât la bobițe. Mai mult, dacă alegi să cumperi conserve cu un gramaj mare, este bine să le oferi câinelui în decurs de cel mult 24 de ore – ulterior, hrana umede își pierde din proprietăți și nu mai este recomandată pentru consum.

Răsfață-ți prietenul necuvântător!

Dacă în mod normal îi dai câinelui doar bobițe uscate, atunci când îi vei oferi o conservă, animalul se va simți extrem de răsfățat și iubit. De exemplu, îi poți oferi hrană umedă după o rundă de exerciții prin care învață diferite comenzi sau atunci când a fost cuminte. Unui câine adult este suficient să îi dai conserve o dată pe săptămână, suficient cât să simtă o diferență la nivelul alimentației, dar fără a se obișnui strict cu aceasta.

Hrana umedă, sănătoasă pentru igiena orală

Printre motivele pentru care mai este recomandat să investești în mâncare umedă pentru căței se numără și faptul că aceasta îți ajută animalul să se bucure de o igienă orală excelentă. Întrucât conservele sunt moi, gingiile sunt protejate, iar mâncarea nu se mai depune în spațiile interdentare. Mai mult, hrana umedă este potrivită și pentru puii de câine, dacă aceștia încă nu au dantura bine conturată.

NovaFood.rovine în întâmpinarea ta cu o varietate de produse potrivite atât pentru pisici, cât și pentru câini. Online poți comanda cea mai buna hrana umeda pisici, dar și accesorii practice și rezistente, datorită cărora să ai parte de o relația frumoasă cu animalul tău de companie. Economisești astfel timp, timp pe care îl poți petrece alături de cei dragi!

Date de contact:

Telefon: 0724239215

Email: office@novafood.ro