Descoperă ce este un șemineu electric și ce îți oferă

În cazul în care îți plac foarte mult șemineele, dar totuși ai rețineri față de modelele clasice, trebuie să știi că ai la dispoziție posibilitatea de a opta pentru un ceva mai special care îți va oferi un plus de eleganță și o atmosferă deosebită în casa ta. Șemineul electric este ideal atunci când dorești să te bucuri o calitate mai bună a aerului, dar și să economisești timp și bani.

Un șemineu clasic necesită curățare și mentenanță periodică, dar un șemineu electric se acționează doar cu ajutorul unei telecomenzi, nu necesită un focar, nu emană gaze nocive și, în plus, pot fi găsite sub o gamă variată de mărimi și modele! Află, citind rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi dacă dorești să achiziționezi un semineu electric: https://www.seminee-expert.ro/seminee-electrice/!

Ce este un șemineu electric?

Șemineul electric diferă foarte mult din punct de vedere al funcționalității față de un șemineu clasic. Cu toate acestea, aspectul nu este foarte diferit. Un șemineu electric are o tehnologie LED care are scopul de a afișa vizual aspetul arderii lemnului și, în plus, acesta poate fi pornit și oprit doar cu ajutorul unei simple telecomenzi. În plus, dacă alegi un șemineu electric, nu vei avea bătăi de cap cu găsirea locului ideal pentru amplasarea focarului, nici nu vei cheltui timp și bani pentru curățare, deoarece acestea nu au în componența lor un focar. Desigur, te poți bucura de un șemineu electric și ca sursă de încălzire. Printr-o simplă apăsare de buton, acesta va genera căldură atâta timp cât tu vei dori acest lucru. Atenție însă, deoarece diferența de consum între utilizarea șemineului doar pentru aspectul flăcării LED sau și pentru încălzire este destul de mare.

Cum funcționează șemineul electric?

Șemineul electric conține, în interior, niște bobine de metal cu rolul de a se încălzi în momentul în care șemineul este pornit și este conectat la energie. După încălzirea bobinelor, ventilatorul din interiorul șemineului are rolul de a impinge căldura afară. Nu trebuie să îți faci griji în privința ventilatorului, că va fi deranjant, deoarece acesta nu produce zgomot.

Cât consumă șemineul electric?

Ca în cazul oricărui obiect electrocasnic conectat la energie electrică, consumul acestuia depinde de felul în care tu îl utilizezi. De exemplu, dacă pornești șemineul doar pentru flacăra LED, și te bucuri de acesta obiect decorativ, pentru o atmosferă plăcută și relaxantă în încăpere, atunci trebuie să știi că nu vei avea surprize la factura de la energie = acesta consumă chiar mai puțin decât un bec economic. În schimb, dacă alegi să utilizezi frecvent și pentru perioade îndelungate de timp funcția de încălzire, este bine să știi că aceasta nu este cea mai economică posibilitate pe care o ai la îndemână. Șemineul electric nu este conceput ca sursă principală de căldură, ci doar ca sursă alternativă. De exemplu, în cazul unui șemineu de 1500W/h, după două ore de funcționare LED împreună cu funcția pentru căldură, acesta va genera un consum de 3KW. 

Online, pe Seminee-Expert.ro, ai posibilitatea de a alege șemineul pe care ți-l dorești! Fie că te afli în căutarea unui șemineu electric, șemineu bio sau chiar termosemineu vezi aici, te poți bucura de produse de cea mai bună calitate! Folosește datele de contact de mai jos și bucură-te apoi, de frumusețea și atmosfera pe care le vei avea în locuința ta!

Contact:

E-mail: office@seminee-expert.ro

Telefon: 0721280587