Compania americană Heart Aerospace va oferi zboruri comerciale cu avioane electrice începând din 2026.

O companie de transport aerian din Statele Unite ale Americii a anunțat că va începe să ofere zboruri comerciale cu avioane electrice începând din 2024. Este vorba despre compania Heart Aerospace, care dezvoltă un avion electric numit ES-19, capabil să transporte până la 19 pasageri.

Avionul electric ES-19 va avea o autonomie de aproximativ 400 de kilometri și va putea atinge o viteză maximă de aproximativ 400 km/h. Acesta va fi alimentat de baterii electrice și va avea un impact redus asupra mediului înconjurător, comparativ cu avioanele tradiționale care folosesc combustibili fosili.

Heart Aerospace speră că noile sale avioane electrice vor ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de industria transporturilor aeriene, care contribuie semnificativ la schimbările climatice. Compania a declarat că primele zboruri comerciale cu avionul electric ES-19 ar putea începe în 2026, după ce va obține toate aprobările necesare.

Această mutare vine pe fondul unei creșteri a interesului pentru avioanele electrice în industria aviației, cu mai multe companii care încearcă să dezvolte astfel de aeronave pentru a reduce impactul asupra mediului. Companiile de transport aerian sunt, de asemenea, sub presiunea guvernelor și a organizațiilor non-guvernamentale pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și a contribui la lupta împotriva schimbărilor climatice.

Această mișcare ar putea avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra prețurilor biletelor de avion, deoarece costurile de operare ale avioanelor electrice sunt mai mici decât cele ale avioanelor tradiționale cu motoare cu combustie internă. Astfel, avioanele electrice ar putea deveni o alternativă mai ieftină și mai ecologică la zborurile cu avioane tradiționale în viitorul apropiat.

În concluzie, lansarea avioanelor electrice de către Heart Aerospace reprezintă o mișcare importantă spre o industrie a transportului aerian mai ecologică și mai sustenabilă din punct de vedere ambiental.