Tesla va lansa camioanele electrice în 2021, extinzându-și portofoliul și consolidându-și poziția pe piața automobilelor electrice.

Compania de automobile Tesla a anunțat că va începe să producă camioane electrice în 2021. Aceasta este o mutare importantă pentru companie, care până acum a fost concentrată în mare parte pe producția de mașini electrice.

Camioanele electrice Tesla vor fi denumite Tesla Semi și vor fi construite la o nouă fabrică în Nevada, Statele Unite ale Americii. Aceste camioane vor fi alimentate de baterii electrice și vor avea o autonomie de aproximativ 800 de kilometri cu o încărcare completă. Camioanele Tesla vor fi, de asemenea, echipate cu tehnologie avansată, cum ar fi sistemul de conducere autonomă, care va reduce nevoia de șoferi umani.

Această mutare vine pe fondul unei creșteri a cererii pentru camioane electrice, în special din partea companiilor de transport și logistică care încearcă să își reducă impactul asupra mediului. Camioanele electrice sunt, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic decât cele cu motoare diesel sau benzină și sunt mai ieftine în exploatare pe termen lung.

Tesla a anunțat că primele camioane electrice Tesla Semi au fost deja comandate de mai multe companii de transport și logistică din întreaga lume. Compania speră să își extindă rapid producția de camioane electrice pentru a răspunde cererii în creștere din partea industriei transporturilor.

Această mutare reprezintă o importantă schimbare a atenției Tesla către piața de transporturi și logistica, precum și o încercare de a reduce impactul companiei asupra mediului înconjurător. De asemenea, va ajuta compania să își extindă portofoliul și să își consolideze poziția pe piața automobilelor electrice.