Uber Air: Compania americană pregătește lansarea serviciului de taxi aerian în Los Angeles și Dallas pentru a evita traficul dens din orașe.

Compania americană Uber Technologies Inc. și-a anunțat intenția de a extinde serviciile sale de transport aerian, cu lansarea unui nou serviciu de taxi aerian în Los Angeles și Dallas în anul 2023.

Noul serviciu, numit Uber Air, va oferi transport cu aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală, cunoscute sub numele de „aerotaxiuri”, și va permite pasagerilor să evite traficul dens din zonele urbane aglomerate. În prezent, aeronavele vor fi pilotate de un pilot, dar Uber planifică să dezvolte tehnologia necesară pentru zborurile autonome în viitorul apropiat.

Compania a anunțat că va colabora cu producători de aeronave și dezvoltatori de tehnologie pentru a dezvolta și testa tehnologia necesară pentru serviciul de taxi aerian. De asemenea, va colabora cu autoritățile de reglementare pentru a asigura siguranța zborurilor și a conformității cu reglementările de zbor.

Uber Air va oferi, de asemenea, opțiuni de îmbarcare și debarcare flexibile, astfel încât pasagerii să poată ajunge mai ușor la destinațiile lor. Compania intenționează să ofere acest serviciu la prețuri accesibile, astfel încât să fie o opțiune viabilă pentru o gamă largă de pasageri.

Uber a anunțat că serviciul său de taxi aerian ar putea fi lansat și în alte orașe în viitorul apropiat, în funcție de succesul lansării sale inițiale în Los Angeles și Dallas. Aceasta ar putea reprezenta o schimbare semnificativă în transportul urban, oferind o alternativă mai rapidă și mai convenabilă la mașinile personale sau la transportul în comun.